Lutande säng-terapi

Användarbetyg: 3 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar InactiveStar Inactive
 

Fletcher började fundera på varför träd som är så höga som 30 meter och mer ändå kan "pumpa" upp vatten till toppen. Eftersom han är ingenjör som jobbar med just pumpar, och vet att vatten inte kan pumpas upp mer än ca 10 meter, blev han närmast besatt av att förstå mekanismerna bakom trädens vätskeförsörjning. Han avfärdar kapillärkrafter och andra teorier.

Efter många år kom han fram till att vilda djur i princip aldrig sover på plana underlag. De ligger lätt lutade. Han började experimentera själv och hittade också indikationer på att t ex egyptierna sov lutande.

Genom att luta sin säng så att den blir ca 16 cm högre i huvudänden, började hans egen familj och även vänner och bekanta att uppleva hälsoförbättringar. Vi har testat själva och kommit fram till att man sover bättre och lugnare. Stellas sömnapné och snarkningar har i princip upphört. Kroppen kommer ner i en djupare vila och Stellas pappa sover ca 2 timmar längre per natt och känner sig mer utvilad.

Knep man kan ta till för att luta bädden är att lägga något under benen vid huvudsidan, men den bästa lösningen om man har en ribbotten verkar vara att skaffa en planka på 2 m x 17-20 cm. Den sågas på diagonalen så att det återstår en liten snopp istället för att man får en vass kil som avslutning. Dessa två plankor/skivor läggs på listerna där ribbotten ska ligga, men man skruvar fast botten i plankorna istället. Därmed stabiliseras de tillräckligt för att man ska sova säkert.

Please publish modules in offcanvas position.